לארח עם פלטת גבינות

 גבינות אפשר לאכול כל השנה ולא רק בשבועות :-) והכי כיף לארח עם פלטת גבינות , כי זה קל ולא מצריך בישולים וכאלה...

קצת טיפים לאירוח כזה. ראשית, יפה להגיש גבינות על משטח עץ, משטח זכוכית או שיש. העיקר שיהיו מותאמים להגשת מזון . ניתן להניח את הגבינות בחריצים (גושים) על המשטח , עם סכין גבינה כך שכל אורח יוכל לחתוך לעצמו . ניתן לסמן חריצים לחיתוך אם ממש רוצים להיות מסודרים. היתרון בהנחת הגבינות כפי שהן, ללא חיתוך מוקדם הוא בכך שהן יתייבשו פחות מהר מגבינות חתוכות. אפשרות שניה היא לחתוך את הגבינות (ברגע האחרון) לקוביות, רצועות, משולשים וכו' ולגוון כך שכל גבינה תיראה קצת אחרת על המגש. במקרה הזה רצוי מאוד לכסות את כל המגש בניילון נצמד ממש עד ההגשה, למנוע ייבוש. את הגבינות כדאי להוציא מהמקרר כחצי שעה או שעה לפני ההגשה(תלוי במזג האויר) . כשהגבינות בטמפרטורת החדר, ניתן להרגיש את הטעמים ולהנות מהן הרבה יותר. המפתח לכמויות הוא 100-150 גר' גבינה לאדם מכל הסוגים יחד. במידה ופלטת הגבינות היא העיקר ואין עוד קישים ומאפים ליד, רצוי לחשב לפי 180-200 גר' גבינה לאדם. מקובל להגיש מספר אי זוגי של גבינות 1,3,5,7, מעבר ל 7 גבינות שונות, העין כבר לא קולטת אם המספר זוגי או לא. (העניין האי זוגי הוא בעיקר כלל אסתטי) . הכלל less is more , יפה ומתאים במקרה שלנו. רצוי לא להעמיס יותר מדי סוגים . חמישה סוגים +/- זה קלאסי . כדאי לגוון מבחינת מרקמים : אחת רכה, אחת חצי רכה, חצי קשה וקשה. רצוי לגוון בצבעים, למשל גבינה אחת עם עובש כחול או תבלין כל שהוא. כך הפלטה תהיה מגוונת ומעניינת. וחשוב להגיש גם גבינות עדינות בטעם וגם גבינות עזות טעם כדי שכל אורח יוכל למצוא את עצמו . אפשר לגוון לפי מקורות החלב: גבינה מחלב פרה, גבינת עזים, גבינת כבשין וכו'. במידה ומגישים גם גבינות עם עובשים רצוי להקצות להן סכין נפרדת כי העברת סכין מגבינת עובש לגבינה בלי עובש תדביק את השניה בעובשים (זה חשוב רק במידה ונשארות גבינות בסוף האירוח). בפעם הבאה אספר על תוספות מתאימות ומשקאות.

shiratroim@instagram