הגבינות

מבחר הגבינות של מחלבת "שירת רועים"

 

מחלבת שירת רועים - הינה מחלבת בוטיק, המייצרת גבינות קשות ובשלות מחלב צאן (עזים וכבשים). הגבינות מיוצרות מרכיבים טבעיים בלבד ותוך הקפדה יתרה על תהליכי ייצור מסורתיים, הנהוגים באירופה מדורי דורות.

חמש מגבינות המחלבה זכו במדליות (זהב וכסף) בתחרות הגבינות הראשונה שנערכה בארץ, בפברואר 2009. המדליות הוענקו לגבינות בתחרות הגבינה של ישראל 2009 במסגרת חגיגות החלב במקווה ישראל. גבינת הענבר- זוכת מדלית הזהב- מייצגת את ישראל בספר הגבינות העולמי .

ביוני 2015, זכו ארבע גבינות המחלבה במדליות באליפות העולם לגבינות בצרפת: זהב, כסף,ושתי מדליות ארד.

המחלבה מספקת גבינות ויין לערבים פרטיים, כולל הדרכה ויעוץ מקצועי לארגון הערב, בהתאם להיקף האירוע.

 

גבינות קשות

מעין חרוד - גבינה קשה מחלב כבשים בסגנון TOMME

מעין חרוד - גבינה קשה מחלב כבשים בסגנון TOMME

מוצאה במזרח צרפת בעלת טעם עדין ואגוזי. 
מבשילה 7-5 חודשים. מיוצרת בגלילים של כ- 2 ק"ג. 
חיי מדף 6 חודשים.

*מדלית הזהב שלנו במונדיאל הגבינות בצרפת 2015!
*מדלית SUPER -GOLD בתחרות הגבינות העולמית 2018-2019!

מירב - גבינה קשה מחלב כבשים בסגנון MANCHEGO

מירב - גבינה קשה מחלב כבשים בסגנון MANCHEGO

מקורה בחבל לה-מאנצ'ה בספרד, מחוזו של דון קישוט. 
זמן ההבשלה 10-5 חודשים. 
מיוצרת בגלילים של 4-3 ק"ג. חיי מדף ארוכים. 

*מדליית כסף בתחרות הגבינה של ישראל 2009

עין מודע - גבינה קשה מחלב כבשים בסגנון PECORINO

עין מודע - גבינה קשה מחלב כבשים בסגנון PECORINO

מוצאה במרכז איטליה. גבינת הרים ממשפחת הפרמזן . 
מבשילה 12-10 חודשים. מיוצרת בגלילים של כ- 4 ק"ג. 
חיי מדף ארוכים. 

*מדליית כסף ארצית ומדלית כסף במונדיאל הגבינות בצרפת 2015!

עמק המעיינות - גבינה קשה מחלב עזים בסגנון TOMME

עמק המעיינות - גבינה קשה מחלב עזים בסגנון TOMME

מביאה עימה ניחוחות ממזרח צרפת. 
מבשילה 7-4 חודשים. מיוצרת בגלילים של כ- 2 ק"ג. 
חיי מדף 6 חודשים.

גבינות חצי קשות

ענבר - גבינה חצי קשה מחלב כבשים בסגנון MUTSCHLI

ענבר - גבינה חצי קשה מחלב כבשים בסגנון MUTSCHLI

במקור, מיוצרת מחלב פרה במחלבות מסורתיות באלפים הברניים שבשוויץ בחודשי הקיץ. לגבינה מספר גרסאות: תימין, פלפל גרוס, זרעי חרדל ויין אדום לאחרונה נוספה לסדרה גם גרסה יוקרתית עם כמהין. מיוצרת בגלילים של כ- 2 ק"ג. הבשלה של כחודשים. חיי מדף 3 חודשים.

*מדליית זהב ארצית 2009.
* מדלית ארד במונדיאל הגבינות בצרפת 2015 !

אלה בסגנון סולא

אלה בסגנון סולא

אלה- בסגנון סולא. גבינה איטלקית במקור,מחבל פיאמונטה. מיוצרת מחלב עזים . צורתה שטוחה (סולא= סוליה באיטלקית). טעמה עדין ומעניין.

כמהין - גבינה יוקרתית חצי קשה מחלב כבשים עם כמהין שחורות

כמהין - גבינה יוקרתית חצי קשה מחלב כבשים עם כמהין שחורות

בעלת טעם וארומה של פטריות כמהין, אדמה ואגוזים.
מבשילה כחודשיים. משקלה כ- 700 גרם.
חיי מדף 3 חודשים.

* מדליית ארד במונדיאל הגבינות 2015 בצרפת!

מסחה - גבינת עזים חצי רכה בסגנון REBLOCHON

מסחה - גבינת עזים חצי רכה בסגנון REBLOCHON

מקורה באזור הסוואה בצרפת. קליפתה כתומה ומרקמה גמיש עד רך.
מיוצרת בלבנים שטוחות של כ-1 ק"ג. שייכת למשפחת הגבינות הריחניות.
מבשילה 3-1 חודשים.
חיי מדף כ- 3 חודשים.

תבור - גבינה חצי רכה מחלב כבשים בסגנון גבינות הפרינאים

תבור - גבינה חצי רכה מחלב כבשים בסגנון גבינות הפרינאים

בעלת טעמים עדינים. מיוצרת בגלילים קטנים של כ- 700 גר'. 
זמן הבשלה של 8-5 שבועות. חיי מדף 3 חודשים.

*מדליית כסף בתחרות הגבינה של ישראל 2009.

גבינות חצי רכות וגבינות עובש

עמית

עמית

גבינה מבשילה מחלב כבשים בסגנון ברי. משקלה כ 1 ק"ג. ככל שהיא מבשילה מרקמה הופך לקרמי וטעמה מתחזק.

טל- גבינת עזים חצי רכה

טל- גבינת עזים חצי רכה

גבינת עזים טרמופילית וחצי רכה, עדינה בטעם אבל אי אפשר להפסיק ליישר :-) גודל הגליל כ 1 ק"ג. פותחה השנה .

יובל - גבינה בשלה בסגנון CAMEMBERT מחלב עזים

יובל - גבינה בשלה בסגנון CAMEMBERT מחלב עזים

מקורה של הגבינה בצפון צרפת.
הגבינה רכה וטעמה עדין. כשהיא מבשילה, הופכים שוליה לנוזליים יותר וטעמה מתחזק מעט. זהו השלב הממולץ לאכילה.
הגבינה עטופה בעובש לבן (פניציליום קנדידיום) וצבעה לבן שנהב.

כנרת - גבינה כחולה חצי רכה מחלב כבשים

כנרת - גבינה כחולה חצי רכה מחלב כבשים

מנוקדת בעובש רוקפורטי. מרקמה רך וגמיש, טעמה עדין ומליחותה מאוזנת.
מיוצרת בגלילים של כ- 700 גרם.
מתאימה לסלטים, להגשה שולחנית ולכריכים.
חיי מדף 3 חודשים.

גבינות לקטיות/רכות

 ניסנית

ניסנית

גבינה לקטית ללא עובש , מחלב עזים. גבינת הניסנית קרויה ע"ש ניסן זוהר אשר בלכתו מאיתנו הוריש לי כמה תבניות שהתאימו ליצור הגבינה הזאת. טעמיה של הגבינה עזים ומעניינים. 

נירית - גבינת כבשים לקטית בשלה

נירית - גבינת כבשים לקטית בשלה

הגבינה מצופה בפחם ערמונים ובעובש לבן.
טעמה מתחזק וחריפותה מתגברת ככל שהגבינה בשלה יותר.
משקל כל גבינה כ-180-200 גר'.

*מדלית כסף (שאנחנו מאוד גאים בה) באליפות העולם 2017 בצרפת!

עבדת - גבינה בשלה מחלב עיזים בסגנון VALENÇAY

עבדת - גבינה בשלה מחלב עיזים בסגנון VALENÇAY

מקורה במרכז צרפת. צורתה פירמידה, עטופה בפחם מאכל ובעובש לבן. טעמה מתחזק ככל שהגבינה מתבגרת.
משקל כל פירמידה כ-150 גר'.

*מדליית כסף בתחרות הגבינה של ישראל 2009.

ארבל - גבינה בשלה מחלב עיזים בסגנון CROTTIN

ארבל - גבינה בשלה מחלב עיזים בסגנון CROTTIN

מוצאה מעמק הלואר במרכז צרפת.
ניתן לחוש בה את טעמו של חלב העזים. הארבל רכה ומצופה בפניציליום קנדידיום. טעמה האגוזי האופייני, מתחזק עם ההבשלה.
מיוצרת בגלילים קטנים של כ-150 גרם.

פרי מגדים - גבינה בשלה מחלב כבשים בסגנון PERIL

פרי מגדים - גבינה בשלה מחלב כבשים בסגנון PERIL

מקורה באזור מידי פירנה בדרום צרפת. מבשילה כחודש. כשהיא צעירה טעמה ומרקמה עדינים. כשהיא בשלה צבעה הופך לקרם, מרקמה קרמי וחמאתי, טעמה מתקתק ואגוזי וריחה חזק.
מיוצרת בגלילים של כ- 150 גרם. מיוצרת בעיקר בחורף. גבינה לקטית בשיטה הישנה.

shiratroim@instegram