איך לשמור על הגבינות במקרר הביתי

גבינות מחלבת שירת רועים מיוצרות בשיטות מסורתיות, ללא חומרי שימור, מתחלבים וצבעים. קליפתן טבעית ושטופה במי מלח במשך כל תקופת הבשלתן, כך שגם הקליפה אכילה.

1. שמרו על הגבינות במקרר אבל הוציאו אותן כחצי שעה לפני האכילה- הגבינות טעימות יותר בטמפרטורת החדר.

2. עטפו כל גבינה בניילון נצמד והחליפו אותו אחת ליומיים. גבינות רכות יש לכסות חלקית בניילון נצמד ולהשאיר אפשרות לכניסת אויר.

3. הפכו את הגבינות אחת לכמה ימים כדי למנוע שקיעת מים בחלק התחתון של הגבינה, שקיעה שתגרום לריקבון. 

4. אל תזרקו גבינה שהתכסתה בעובש! אפשר להורידו מהקליפה בעזרת מברשת קשה ולהוריד שכבה דקה מתוכן הגבינה בעזרת סכין. גבינות מבשילות אינן מתקלקלות ועובש זה לא מילה גסה red

5. במידה ורכשתם גם גבינה כחולה, אל תעבירו סכין מגבינה כחולה לגבינות אחרות כדי לא "להדביק" אותן בעובש שלא רצוי בהן.

6. בטיפול נכון, הגבינות הקשות יישמרו במקרר למשך חודשים והגבינות הרכות כחודש.  

 

בתאבון והרבה בריאות!