English French
שירת רועים - גבינות צאן

מבחר הגבינות של מחלבת "שירת רועים"


מחלבת שירת רועים - הינה מחלבת בוטיק, המייצרת גבינות קשות ובשלות מחלב צאן (עזים וכבשים). הגבינות מיוצרות מרכיבים טבעיים בלבד ותוך הקפדה יתרה על תהליכי ייצור מסורתיים, הנהוגים באירופה מדורי דורות.
חמש מגבינות המחלבה זכו במדליות (זהב וכסף) בתחרות הגבינות הראשונה שנערכה בארץ, בפברואר 2009. המדליות הוענקו לגבינות בתחרות הגבינה של ישראל 2009 במסגרת חגיגות החלב במקווה ישראל. גבינת הענבר- זוכת מדלית הזהב- מייצגת את ישראל בספר הגבינות העולמי .

ביוני 2015, זכו ארבע גבינות המחלבה במדליות באליפות העולם לגבינות בצרפת: זהב, כסף,ושתי מדליות ארד.

 

המחלבה מספקת גבינות ויין לערבים פרטיים, כולל הדרכה ויעוץ מקצועי לארגון הערב, בהתאם להיקף האירוע.


מירב - גבינה קשה מחלב כבשים בסגנון MANCHEGO


מקורה בחבל לה-מאנצ'ה בספרד, מחוזו של דון קישוט.
זמן ההבשלה 10-5 חודשים.
מיוצרת בגלילים של 4-3 ק"ג. חיי מדף ארוכים.
*מדליית כסף

עין מודע - גבינה קשה מחלב כבשים בסגנון PECORINO


מוצאה במרכז איטליה. גבינת הרים ממשפחת הפרמזן .
מבשילה 12-10 חודשים. מיוצרת בגלילים של כ- 4 ק"ג.
חיי מדף ארוכים.
*מדליית כסף ארצית ומדלית כסף במונדיאל הגבינות בצרפת 2015!

עמק המעיינות - גבינה קשה מחלב עזים בסגנון TOMME


מביאה עימה ניחוחות ממזרח צרפת.
מבשילה 7-4 חודשים. מיוצרת בגלילים של כ- 2 ק"ג.
חיי מדף 6 חודשים.

מעין חרוד - גבינה קשה מחלב כבשים בסגנון TOMME


מוצאה במזרח צרפת בעלת טעם עדין ואגוזי.
מבשילה 7-5 חודשים. מיוצרת בגלילים של כ- 2 ק"ג.
חיי מדף 6 חודשים.

מדלית הזהב שלנו במונדיאל הגבינות בצרפת 2015!

ענבר - גבינה חצי קשה מחלב כבשים בסגנון MUTSCHLI


במקור, מיוצרת מחלב פרה במחלבות מסורתיות באלפים הברניים שבשוויץ בחודשי הקיץ. לגבינה מספר גרסאות: תימין, פלפל גרוס, זרעי חרדל , יין אדום, זרעי כמון וזרעי קימל . מיוצרת בגלילים של כ- 2 ק"ג. הבשלה של 2-1 חודשים. חיי מדף 3 חודשים.
*מדליית זהב ארצית 2009.

* מדלית ארד במונדיאל הגבינות בצרפת 2015 !

תבור - גבינה חצי רכה מחלב כבשים בסגנון גבינות הפרינאים


בעלת טעמים עדינים. מיוצרת בגלילים קטנים של כ- 600 גר'. 

זמן הבשלה של 8-5 שבועות. חיי מדף 3 חודשים.

*מדליית כסף

עין שוקק - גבינה חצי קשה מחלב עזים


גבינת עזים עדינה בעלת מרקם גמיש.

מיוצרת בחודשי הקיץ בגלילים של כ- 2 ק"ג.

מבשילה 2-1 חודשים.

חיי מדף 3 חודשים.

מסחה - גבינת עזים חצי רכה בסגנון REBLOCHON


מקורה במרכז מזרח צרפת. קליפתה כתומה ומרקמה גמיש עד רך.

מיוצרת בלבנים שטוחות של כ-1 ק"ג.

מבשילה 3-1 חודשים.

חיי מדף כ- 3 חודשים.

כנרת - גבינה כחולה חצי רכה מחלב כבשים


מנוקדת בעובש רוקפורטי. מרקמה רך וגמיש, טעמה עדין ומליחותה מאוזנת.

מיוצרת בגלילים של כ- 600 גרם.

מתאימה לסלטים, להגשה שולחנית ולכריכים.

חיי מדף 3 חודשים.

כמהין - גבינה יוקרתית חצי קשה מחלב כבשים עם כמהין שחורות


בעלת טעם וארומה של פטריות כמהין, אדמה ואגוזים.

מבשילה כחודשיים. משקלה כ- 700 גרם.

חיי מדף 3 חודשים.

* מדליית ארד במונדיאל הגבינות 2015 בצרפת!

פרי מגדים - גבינה בשלה מחלב כבשים בסגנון PERIL


מקורה במרכז דרום צרפת.

הבשלתה נמשכת מינימום שבועיים. כשהיא צעירה טעמה ומרקמה עדינים. כשהיא בשלה צבעה הופך לקרם, מרקמה קרמי וחמאתי, טעמה מתקתק ואגוזי וריחה חזק.

מיוצרת בגלילים של כ- 200 גרם.

יובל - גבינה בשלה בסגנון CAMEMBERT מחלב עזים


מקורה של הגבינה בצפון צרפת.

הגבינה רכה וטעמה עדין. כשהיא מבשילה, הופכים שוליה לנוזליים יותר וטעמה מתחזק מעט. זהו השלב הממולץ לאכילה.

הגבינה עטופה בעובש לבן (פניציליום קנדידיום) וצבעה לבן שנהב.

ארבל - גבינה בשלה מחלב עיזים בסגנון CROTTIN


מוצאה מעמק הלואר במרכז צרפת.

ניתן לחוש בה את טעמו של חלב העזים. הארבל רכה ומצופה בפניציליום קנדידיום. טעמה האגוזי האופייני, מתחזק עם ההבשלה.

מיוצרת בגלילים קטנים של כ-150 גרם.

עבדת - גבינה בשלה מחלב עיזים בסגנון VALENÇAY


מקורה במרכז צרפת. צורתה פירמידה, עטופה בפחם מאכל ובעובש לבן. טעמה מתחזק ככל שהגבינה מתבגרת.

משקל כל פירמידה כ-180-200 גר'.

*מדליית כסף

נירית - גבינת כבשים לקטית בשלה


הגבינה מצופה בפחם ערמונים ובעובש לבן.

טעמה מתחזק וחריפותה מתגברת ככל שהגבינה בשלה יותר.

משקל כל גבינה כ-180-200 גר'.

עמית אגוזי מלך


 גבינה מבשילה מחלב כבשים בסגנון ברי, עם אגוזי מלך.

אלה בסגנון סולא


אלה- בסגנון סולא. גבינה איטלקית במקור , מחבל פיאמונטה. מחלב עזים . צורתה שטוחה (סולא= סוליה באיטלקית). טעמה עדין.