גבינה לבנה או צהובה?

אנחנו הישראלים רגילים להתייחס לגבינות או כ"לבנות" או כ"צהובות". למה? כי ככה לימדו אותנו :-) אבל...אם נטייל בעולם ונבקש "גבינה צהובה" לא ממש יבינו מאיזה כוכב נפלנו. 
בעולם מקובל לדבר במונחים של :גבינה קשה, גבינה חצי קשה, גבינה חצי רכה, גבינה רכה, גבינות עובש , גבינות עם תוספות וכו'.
הקבוצות נבדלות בינהן על פי מרקמה של הגבינה. חשוב לדעת שככל שגבינה מבשילה תקופה יותר ארוכה כך מרקמה יכול להשתנות לכל הכיוונים, גם לכיוון של קשה יותר וגם לכיוון הרך יותר. בעיקרון גבינה משוייכת לקטגוריה בעיקר לפי אחוזי הלחות שבתוכה.
בתמונות, דוגמאות לגבינות מהקטגוריות השונות אותן ציינתי כאן.

shiratroim@instagram